About Dr. Matthew Anderson

Vanlige plager

Illustrasjon av bølger.

Naprapaten behandler plager med årsak i ledd eller muskler, enten arbeids- eller idrettsrelatert. Det er viktig å kartlegge pasientens levemåte, og se hele symptombildet.

Sammen kan vi utrede, og få hele kroppen til å fungere.

Mange av de vanligste plager i nakke og rygg mange søker hjelp for, kommer av stillesittende jobber foran pc-skjerm og tunge belastninger, akutt eller over tid. Dette kan behandles med kyndig hjelp og noe egeninnsats.


Stiv nakke

Har du problemer med stiv nakke og strålinger, eller smerte i armene? Kjenner du en svakhet i armene eller en tyngdefornemmelse? Har du ofte hodepine?

Alle disse plagene kan henge sammen, og kan komme fra en stillesittende hverdag foran PCen.

Mange kan oppleve at de mister følelsen i armen, og får en ekkel nummen følelse. Noen opplever at de ikke får til like mye på trening, og det føles rett og slett som om man har mistet styrken sin. Ting i hverdagen som å bære handleposer og henge opp tøy kan plutselig bli en utfordring.

Alle symptomene har en sterk sammenheng med hvordan man sitter foran dataskjermen. Ved å oppsøke en naprapat går vi gjennom dine symptomer, ditt levesett og sittestilling for å komme til bunns i problemet. Vi ser etter forstyrrelser i bevegelsesmønsteret, og må samtidig utelukke at smertene kan komme fra noe annet, som prolaps eller svulster.

Her finner du en rekke øvelser du kan gjøre på egen hånd for å opprettholde god helse og bevegelighet.

Her kan du lese hva pasientene mener.


Behandling av stiv nakke, smerter i armene og hodepine

Symptomene kan enkelt behandles, og du føler deg ofte bedre allerede etter to-tre dager. Naprapaten bruker manipulasjonsbehandling av nakke og rygg, sammen med teknikker for muskler for å øke bevegelsen.

Du får også med deg øvelser hjem som du må utføre. Kombinasjonen av egen innsats og behandling løser problemet raskt.


Får du vondt i korsryggen når du bøyer deg?

En vanlig problemstilling mange oppsøker naprapat for, er posisjonsbetinget smerte i korsryggen. Smerten dukker kanskje opp når du tar på deg skoene eller plukker opp noe fra gulvet?

Slike smerter er et veldig vanlig problem, og mange føler at ryggen ikke «bærer». Smertene forsvinner raskt med en kombinasjon av manipulasjonsbehandling, muskelbehandling og egentrening.

Av naprapaten får du nøye instruksjoner slik at du gjøre øvelsene riktig. Trening tilpasses etter din livsstil og ditt problem. Hjemme, på jobben eller på treningssenter. Du velger - vi tilrettelegger.


Smerter og plager som kan behandles av naprapat

Andre typiske smerter man kan oppsøke naprapat for er:

  • Tennisalbue
  • Musearm
  • Kneproblematikk
  • Løperkne
  • Hoppekne
  • Hodepine
  • Svimmelhet
  • Golfarm

Vi tilbyr både akutt og forebyggende behandling. Du får individuell og tilpasset behandling og oppfølging, avhengig av din livsstil og dine problemer.

Ta kontakt med oss idag om du opplever noen av symptomene beskrevet over.